Bárdi Autó Zrt. – új üzletház és logisztikai központ építése

Kapcsolódó
Sajtóanyag

Létesítmény neve: ÜZLETHÁZ és LOGISZTIKAI KÖZPONT
Címe: 1039 Budapest III. kerület, Rákóczi út 25-31. – Attila utca 14/a. Hrsz.: 61179
Megrendelő: Bárdi Autó Zrt.
Tervezők: Martonné Molnár Marianna – Marton Csaba MARTON TERVEZŐ IRODA KFT.
Épült: 2019. szeptember – 2022. március
Főbb jellemzők: Mérnöki szolgáltatások – a beruházás építési munkáinak kivitelezés-szervezése és FMV irányítása, teljes körű szakhatósági ügyintézéssel együtt. Pince + földszint + 2 emeleten üzlet/irodák/raktár kialakítása – összesen nettó 2870 m2 szintterületen.
Az üzletház alapvetően hagyományos épületszerkezetek illetve tartós, jó minőségű építőanyagok felhasználásával épült, korszerű épületgépészeti és elektromos rendszerekkel lett felszerelve. A telek beépítése során fontos volt a jó forgalomtechnikai kialakítás – a megközelítés és a gépjármű parkolás megoldása. A telek – a belső udvar – és a parkolók éjszakára kapukkal zárhatók. Az udvar feltárása áthajtón keresztül, illetve útkapcsolattal biztosított. Az üzlettér főbejárata a Rákóczi u.- Attila u. sarkára került, de az üzlettér felvonóval is megközelíthető a pincei vevőparkolókból is. Az épület feltárásánál elkülönül a személyforgalom illetve a dolgozói – árufeltöltési forgalom. Az üzlet akadálymentes megközelítéséhez külön akadálymentes parkoló is készült, és az üzlettér közelében – a földszinten – kapott helyet egy akadálymentes vendég WC. A raktár méretét az épület adta lehetőségek határozzák meg, így a földszinti üzlettérhez kapcsolt, háromszintes SSI SCHÄFER polcrendszerrel berendezett raktár épült 7,50 m tárolási magassággal. Az udvari kapcsolat az áru összerakásra alkalmas manipulációs árurakodón keresztül biztosított.
A kiszállító gépkocsi-állomány részére 6 db fedett – zárt (garázs) elhelyezését kellett biztosítani. Az OTÉK által előírt parkoló-számon kívül parkolóhelyek vannak biztosítva még 25 db saját – dolgozói – gépjármű számára is. Speciális építéstechnológiai elemek a monolit vasbeton tartó-szerkezetekhez kapcsolódó Hoesch‐Additiv Decke rendszerű (trapézlemezes) zárófödémek és a szeglemezes fatartókból épült fedélszék-szerkezetek. Az ipari-üzleti célú használaton túlmutató színvonalú szakipari anyaghasználat és igényes környezeti (kertépítészeti-térburkolati) kialakítás jellemzi a létesítményt.